Michael Robak
SPONSORERET indhold

Kære Robak: ”Hvordan rummer jeg min provokerende ven?”

Hvordan rummer jeg min egoistiske ven, der fylder lidt for meget i landskabet, spørger en læser i denne uges brevkasse. Læs svaret fra Go’morgen Danmark-vært Michael Robak, der hver uge tager stilling til ­livets små og store dilemmaer.

Af:: Michael Robak
16. sep. 2016 | Livsstil | ALT for damerne

Kære Robak
Jeg har en rigtig god ven, som jeg er begyndt at trække mig fra. Jeg siger til mig selv, at vi har flyttet os værdimæssigt fra ­hinanden. Han flasher sit kæmpeforbrug på Facebook og ­virker ­ligeglad med de svage i samfundet, mens jeg martres af ­dårlig samvittighed og CO2-skam og liker den ene nu-må-vi-tage-os-­af-hinanden-opdatering efter den anden. Jeg køber aflad med ­sporadisk frivilligt ­arbejde, jeg ikke føler nogen glæde ved. Jeg har en nagende fornemmelse af, at vi er lige store superegoister, jeg vil bare ikke indrømme det. Så har du en ide til, hvordan jeg ­rummer hans provokerende attitude og selvskrevne ret til at fylde (for meget) i landskabet?
Kh Selvpiskeren

Kære Selvpisker,
Jeg ser det for mig: Du sidder med din økologiske Guatemala-te iført din Amnesty-T-shirt til et aftenmøde i Røde Kors. Under bordet tjekker du de seneste tilbud fra Trendsales, mens du for 25. gang konstaterer, at dit ur ikke er gået i stå, det går bare meget langsomt. Dit mål er – helt forståeligt – en plads i ­NGO-himlen og helst med udsigt til perleporten, så du kan se Sankt Peter afvise Blærerøven, når han ankommer i åben sportsvogn. Du kæmper hårdt. Hatten af for det. Men måske er din ven den mest autentiske af jer to – også selvom vi med de gængse måleapparater hurtigt kan ­blive enige om, at han er den ­onde, og du er den gode.
Hvad skal du gøre? Jeg foreslår, at du sætter dig i en ­bekvem ­lotus-stilling og lader rummeligheden gennemstrømme dine lemmer. Der skal være plads til alle – også Blærerøven. Samtidigt kan du memorere sætningen: Frisind er andet og mere end frisind blandt ligesindede.
Når du er færdig med øvelsen, vil du konstatere, at dit gode hjerte nu ikke længere er forbeholdt de fattige i Afrika, men ­også Pralhalsen og alt hans udvendige lir.
I fremtiden vil du trække fredsommeligt på skuldrene, når du ser Blærerøvens fcebookopslag. Du har nået et endnu højere bevidsthedsniveau. Du er næsten det perfekte menneske.
Alternativt kunne du omfavne din egen superegoist lidt mere...

LÆS OGSÅ: Kære Robak: ”Jeg føler mig ensom i mit parforhold”

LÆS OGSÅ: Kære Robak: "Min kæreste kører alt for stærkt"

LÆS OGSÅ: Kære Robak: “Min kæreste ser hård porno, men vil ikke dyrke sex”