Michael Robak
SPONSORERET indhold

Kære Robak: "Min eks endte vores forhold på grund af sin søster"

Jeg sagde til min kæreste, at han havde et unaturligt forhold til sin søster, så gik han fra mig. Hvordan vinder jeg ham tilbage, spørger en læser. Læs svaret fra Go’morgen Danmark-vært Michael Robak, der hver uge tager stilling til livets små og store dilemmaer.

Af:: Michael Robak
08. jul. 2016 | Livsstil | ALT for damerne

Kære Robak
Jeg skriver til dig for at få ­nogle gode råd til, hvad jeg skal gøre, hvis jeg gerne vil vinde min ekskæreste tilbage. Jeg har kendt ham i to år. Han er 36, jeg er 46. Det er ­gået fantastisk i lang tid, men pludselig ­skete der noget, som gjorde, at han endte det for tre uger siden. Vi var lige kommet hjem fra en fantastisk ­ferie, da han gjorde det forbi. Dagen efter rejsen, besøgte han sin søster, som ikke er helt vild med mig. Han svarer hende altid på sms eller telefonopkald med det samme, og de har et meget "unaturligt" forhold. Det er "honey" og med hjerter. Det stillede jeg spørgsmål til – en uge før ferien – og så blev han sur. Han snakkede ikke til mig i to dage, men vi fik talt tingene igennem og tog af sted som planlagt. Men han ville sætte vores flytteplaner på standby – vi var begyndt at se på bolig sammen. Efter vores tur var jeg trist. Jeg fortalte, at jeg var ked af dét med de aflyste ­flytteplaner. Han sagde, at han følte, at gnisten var væk. Et par dage ­senere ringede han og sagde, at det var slut. Jeg har ikke talt med ham ­siden. Han har skrevet, at han vil snakke med mig, når han har ­fået det hele på afstand. Han reagerer, som om jeg har gjort ham noget ondt. Jeg tror også, at hans søster måske har bedt ham gøre det forbi. Vil lige sige, at han har gjort det her en gang før, men det var lige i starten. Han vidste ikke, om han var klar til et forhold med en, der var ti år ældre.
Hvad er din mening om alt det her?
Venlig hilsen Karin

Kære Karin,
Lad os lige begynde i den nemme ende – med søsteren. Man skal være varsom med at dømme andres søskendeforhold, man kan være bror og søster på mange måder, og de fleste ­mennesker er følsomme over for kritik af deres familie. Så vær mere forsigtig lige dér en anden gang. Og lige en bemærkning mere om søsteren, hvis det er hende, der har udløst bruddet, så synes jeg ærlig talt, din ekskæreste er for svag til en voksen dame som dig. Du er næppe interesseret i en mand, der på den måde lader sig styre af andre.
Så til den mere alvorlige del: Når han har aflyst jeres ­planer om at flytte sammen, siger gnisten er væk, og du har ikke har hørt fra ham i tre uger, så har jeg – helt uvidenskabeligt – på ­fornemmelsen, at han mener det. Du kan selvfølgelig godt forsøge at vinde ham tilbage med natlige opkald, gråd og forsikringer om, at du nu vil gøre det hele på en ny og bedre måde i fremtiden. Men det synes jeg ikke, du skal. Løft i stedet blikket, og gå ud i verden. Der er andre mænd. Også en til dig, som er lidt mindre forvirret og lidt mere selvstændig end din ekskæreste.

LÆS OGSÅ: Kære Robak: “Min kæreste vil bo på landet, jeg vil bo i byen”

LÆS OGSÅ: Kære Robak: "Skal jeg fortælle min flirt, at jeg er blevet vild med ham?"

LÆS OGSÅ: Kære Robak: "Min kollega skaber dårlig stemning"