Michael Robak
SPONSORERET indhold

Kære Robak: "Min kæreste kører alt for stærkt"

Min kæreste er en fartbølle. Skal jeg bede ham sætte farten ned, spørger en læser i ugens brevkasse. Læs svaret fra Go’morgen Danmark-vært Michael Robak, der hver uge tager stilling til livets små og store dilemmaer.

Af: Michael Robak
15. jul. 2016 | Livsstil | ALT for damerne

Kære Robak,
Jeg har fået en ny, dejlig kæreste. En rigtig heman. Han går på jagt, kan bygge huse og elsker biler. Men han kører alt for stærkt. På landeveje ligger han sjældent under 100 kilometer i timen, og på motorvejene kører han glad 150, hvor man må køre 110. Jeg har flere gange "pippet" og bedt ham sætte farten ned, men han synes, fartgrænserne er latterlige, og han ser sig selv som en fremragende bilist, hvilket han sikkert også er. Med andre ord: Han kører, som det passer ham, uanset hvad jeg mener. Hvad skal jeg gøre? Jeg bryder ikke om det og frygter selvfølgelig, at det går galt en dag.
Vi har været sammen i et år. Vi er begge omkring 50.
Med venlig hilsen Marianne

Kære Marianne,
Du er kommet til den rette.
Alle mine klassekammerater havde borede Kreidler-knallerter med plads til lokale lækkerier på bagsædet, og de fleste af dem blev gode og dygtige mekanikere, men jeg blev af uransagelige årsager aldrig oktan-begejstret. Jeg har i sandhed ikke én dråbe benzin i blodet. Min første bil var en ­Lada Samara – det siger vistnok det hele.
Oven i dét har jeg selv en stor mistillid til – er vel næsten angst – for andre bilisters rådne kørsel. Så med andre ord: Jeg forstår dig fuldt ud. Hvis man kører for hurtigt, øger man risikoen for at slå sig selv eller ­andre ihjel. Basta. Og det er ikke bare noget, jeg tror, det viser alle undersøgelser fra hæderkronede danske myndigheder, der ­flager med splitflag og har kloge, bebrillede mennesker ansat til at regne på den slags.
Så det er slut med at "pippe". Jeg synes, du helt utvetydigt og med alvor i stemmen skal sige til din egen Kevin Magnussen, at han skal respektere dine grænser – også fartgrænser. Da han er en rigtig mand, vil han formentlig forstå dig. En hemans ­særlige kendetegn er netop, at han ikke bare kører sit eget løb, men respekterer sine medmennesker. Hvis han fastholder, at han vil køre på sin egen (farlige) måde, synes jeg, at du skal overveje at sige til ham, at du ikke længere vil køre med ham. Muligvis en voldsom melding, men det handler om liv og førlighed. Den slags skal tages alvorligt, uanset hans evner bag et rat.
Måske kan du forsøde snakken med, at han jo kører fremragende, men at der er mange idioter ude på vejene – og dem kan man ikke undvige, hvis man er oppe på 150 kilometer i timen.

LÆS OGSÅ: Kære Robak: "Min eks endte vores forhold på grund af sin søster"

LÆS OGSÅ: Kære Robak: "Skal man invitere mennesker indenfor i sit liv, selvom man synes, de er irriterende?"

LÆS OGSÅ: Kære Robak: "Hvorfor taler mænd ikke om familie, når de er sammen?"