Michael Robak
SPONSORERET indhold

Kære Robak: "Min veninde er dårlig til at holde vores venskab ved lige"

Jeg føler ikke, at min veninde plejer vores vendskab. Hvad skal jeg gøre, spørger en læse i denne uges brevkasse. Læs svaret fra Go’morgen Danmark-vært Michael Robak, der hver uge tager stilling til livets små og store dilemmaer.

Af:: Michael Robak
10. aug. 2016 | Livsstil | ALT for damerne

Kære Robak,
Jeg har en veninde, som jeg har kendt i snart 20 år. Jeg føler ikke rigtig, at hun putter samme energi i vores venskab, som jeg gør. Det er altid mig, der ringer, og altid mig, der foreslår, at vi skal ses. Jeg har sagt det til hende et par gange, men det bliver ikke rigtig bedre. Personligt synes jeg jo, venskaber skal plejes som et forhold, for ellers dør det jo? Hvad skal jeg gøre?
Mange hilsner Josefine

Kære Josefine,
Du skriver, at din veninde ikke lægger samme energi i jeres forhold som dig, og hvis hun sidder sløv, ­slasket og med et gennemsigtigt blik, når I ses, synes jeg, at du skal tage en alvorssnak med hende – igen. Det er ikke i orden.
Men jeg fornemmer, at problemet ­ligger et andet sted: Du er træt af, at det altid er dig, der ringer og ­skriver – har serven. Jeg kan godt forstå, hvis det er noget slidsomt, men hvis hun ­ellers leverer varen, når I er sammen, ­synes jeg, det er meget simpelt. Slug din stolthed. Der er masser af mennesker, der er noget snøvlede, når det kommer til at lave aftaler. De kan sjældent gøre for det. Så bær over med ­hende, og bevar dit langvarige venindeskab, den slags forbindelser er sjældne og dyrebare.

LÆS OGSÅ: Kære Robak: “Min veninde er faldet for et fjols”

LÆS OGSÅ: Kære Robak: "Skal man invitere mennesker indenfor i sit liv, selvom man synes, de er irriterende?"

LÆS OGSÅ: Kære Robak: "Min kollega skaber dårlig stemning"