Michael Robak
SPONSORERET indhold

Kære Robak: “Min venindes mand er simpelthen så kedelig”

Bør jeg fortælle min veninde, at jeg ikke orker hendes mand, spørger en læser i ugens brevkasse. Læs svaret fra Go’morgen Danmark-vært Michael Robak, der hver uge tager stilling til livets små og store dilemmaer.

Af: Michael Robak
22. jul. 2016 | Livsstil | ALT for damerne

Kære Robak,
Min bedste veninde har en mand, der er kedelig, som dagen er lang. Engang var vores familier altid på ferie sammen, men vi orker ikke at have ham "drivankeret" med på slæb, så vi har i mange år veget udenom. Min veninde spørger troligt, når sommerferien nærmer sig, og jeg prøver altid at snakke udenom a la "vi ved ikke rigtigt, om vi skal rejse i år", og "måske skal vi rejse med nogle andre venner."
Burde jeg i virkeligheden fortælle hende sandheden: at vi med ­glæde vil bruge vores dyrbare ferier sammen med hende, men at vi ikke ­orker hendes mand?
Jeg ved, at hun bliver utroligt ked af det, men kan snart heller ikke finde på flere dårlige undskyldninger.
Kærlig hilsen Veninden

Kære Veninde
Stop! Stands!
Du skriver næsten selv svaret: Hun bliver utroligt ked af det, hvis du begynder at kritisere Det Menneskelige Drivanker, så det skal du ikke. Punktum. Nogle gange er sandheden ilde hørt – og lige her skal du slet ikke begive dig ned ad den ærlige vej. Du risikerer at miste en god veninde, og i hvert fald vil jeres venskab aldrig blive det samme, hvis du først begynder at fortælle hende, at du hellere vil bruge en uge på at se maling tørre end at spendere en ferie med hendes mand. Brug i stedet din energi på at finde på nye undskyldninger. På et tidspunkt holder hun sikkert op med at spørge. Det lyder muligvis kynisk – men alternativet er langt værre.
God sommer!

LÆS OGSÅ: Kære Robak: "Min kæreste kører alt for stærkt"

LÆS OGSÅ: Kære Robak: "Min datter vil flytte til København, men har hverken job eller studie"

LÆS OGSÅ: Kære Robak: "Skal man invitere mennesker indenfor i sit liv, selvom man synes, de er irriterende?"