Hastagget #LiesToldByFemales er populært på Twitter
SPONSORERET indhold

Kvinders løgne bliver afsløret på Twitter

En ny trend på Twitter breder sig i USA – og den er sjov at følge! Den startede forrige tirsdag, hvor en mand brugte hashtagget #LiesToldByFemales og to timer senere var den brugt mere end 6.000 gange ifølge Dr.dk, og endte som "trending" i sidste uge og har i dag rundet mere end 130.000.

Af:: Mi Brix Foto: Alamy
12. mar. 2014 | Livsstil | ALT for damerne

I udgangspunktet er det mænd, der skriver tweets om, hvad de tror, kvinder lyver om. Mange med glimt i øjet. Også kvinder bruger hashtagget til at give deres medsøstre en sarkastisk kommentar med på vejen.

Se eksempler på tweets længere nede på siden.

Mænd lyver mest
En undersøgelse fra The Science Museum i London viser, at begge køn lyver, men at der er forskel på om hvad, hvor ofte, og hvor gode vi er til det. Mænd gør det oftere end kvinder gør, og det drejer sig som regel om, hvor meget de har fået indenbords.

Kvinder bliver vurderet til at være bedre til at lyve, hvilken vi gør én gang mindre om dagen end mænd, nemlig kun to gange mod mændenes tre. Og så lyver vi som regel om, hvorvidt vi er sure eller ej. I alt medvirkede 3000 briter i undersøgelsen.

Vi lyver i høj grad for os selv
Når det kommer til, hvorfor og om hvad, kvinder rent faktisk lyver om, så viser en undersøgelse fra 2011, at vi i høj grad lyver for os selv. Det skriver Børsen.

Ud af de 1.200 deltagere i en undersøgelse foretaget af reklamebureauet Envison svarede 37 procent, at de havde løjet for sig selv den seneste uge. 35 procent havde løjet for andre.

Løgnene stikkker vi ifølge undersøgelsen for at leve op til egne forventninger og for at få vores liv til at virke mere perfekt. Vi lyver for at skjule noget på hjemmefronten, for at skjule noget på arbejdet, for at virke klogere, for at virke sjovere, for at virke mere interessante eller simpelthen for at virke perfekte, skriver Børsen.

Selvfølgelig lyver vi!
At vi lyver os selv perfekte er blandt andet noget af det, det amerikanske, feministiske website Jezebel har taget op i deres omtale af #LiesToldByFemales.

De mener, at hele trenden med hashtagget er til grin og udstiller mænds billede af den perfekte kvinde som et urealistisk ideal, der glorificerer en stereotyp opfattelse af, hvad kvinder skal være:

"Præcis som dem, men lækre. Jumfruelige overfor omverdenen, men løse på tråden overfor dem, naturligt smukke og uden drama. (...) Men kvinder er ikke sådan. Ingen kvinde er. Kvinder går med makeup og må vedligeholde deres udseende, har følelse og ønsker og behov (...) Som en hver anden borger i et post-kolonialistisk land er de en kompleks blanding af, hvem de er og hvem de er blevet tvunget til at være," står der i artiklen.

Se tweets herunder:

Hvad synes du om #LiesToldByFemales? Er det sjovt eller under bæltestedet? Deltag i debatten på vores Facebookside.

Følg hashtagget og udviklingen her.