blog film tv
SPONSORERET indhold

Ugens Blog: Mellem franske film og bare overkroppe

I et særligt krydsfelt mellem finere franske film, stanglækre mandfolk og succesrige tv-serier finder vi bloggen "Girls on film". En forholdsvis ung blog, der drives af de tre S'er, Sissel, Signe og Stine. Gennem bloggen holder de deres læsere opdaterede på både tv- og filmfronten med anmeldelser og nyheder om et felt, der er i rivende udvikling med flere og flere nettjenester. Så pigerne løber nok ikke tør for noget at skrive om lige foreløbigt - heldigvis!

Af:: Mi Skjold Brix Foto: Alamy, Thomas Evaldsen
20. dec. 2013 | Livsstil | ALT for damerne

Hvorfor startede I bloggen og hvor kender I hinanden fra?
Vi synes, der manglede en blog om film og tv, vi selv havde lyst til læse. En blog, der afspejlede, hvad vi selv kan lide: Alt fra amerikanske sit coms til fransk art film, fra Ryan Goslings photoshoppede six pack til Woody Allens neurotiske væsen. Vi vil gerne udfordres intellektuelt, men vi vil altså også gerne underholdes. I en tid, hvor vi oplever en slags "tv-seriernes guldalder", og hvor forbruget af underholdning kun er vokset og blevet mere alsidigt, er behovet for at diskutere film og tv til stede i en sådan grad, at vi havde lyst til at skabe en platform, hvor netop dét kunne udfoldes.
Signe og Sissel kender hinanden fra studietiden, hvor vi blandt andet lavede en kortfilm sammen. Efterfølgende har vi alle tre arbejdet det samme sted, og Signe og Stine arbejder stadig sammen i dag.

På hvilket punkt er i allermest uenige?
På seriefronten er vi generelt ret 'enige' om, hvad der er godt, og hvad vi ikke gider at se. Når det kommer til filmene, forholder det sig nærmest lige modsat. Specielt Signe er noget mere "mainstream/Hollywood"-begejstret end Stine og Sissel.


De tre piger bag Girls on film, fra venstre: Sissel, Stine og Signe.

Hvad glæder I jer mest til på tv/filmfronten i 2014?
Som de, der følger med på bloggen nok ikke har kunnet undgå at se, er vi kæmpe fans af HBOs serien "Girls". Serien handler om en gruppe piger i 20'erne, der prøver at tackle både jobbet, livet og kærligheden i New York. Serien er dog ikke en pendant til Sex And The City. Den har mere kant og er knap så girly, som titlen antyder – fyre, kan også sagtens se med. 3. sæson har premiere til januar, og vi glæææder os! Samtidig glæder vi os til at se, hvordan tv-markedet og måden, vi ser tv på, fortsætter med at udvikle sig efter de interessante tiltag i 2013.

Hvad var 2013's bedste nyhed?
At måden at forbruge tv på ændrede sig markant. HBO Nordic blev lanceret, og Netflix slog for alvor igennem med egenproducerede serier og et alternativ til traditionelt tv. Det har skubbet til forståelsen af, hvordan det "moderne" menneske ser tv – og det har tvunget de traditionelle tv-medier til at at retænke deres koncepter.

Hvilken serie synes i hver især er stærkt undervurderet?
Sissel: Jeg var ret vild med ABCs serie Pan Am, der desværre blev droppet efter en enkelt sæson på grund af lave seertal. Særligt Christina Riccis karakter, Margaret Ryan. Og så hele universet omkring Pan Am stewardessernes flyvende arbejdsplads i de tidlige 1960'ere.
Signe: Det må være Suits. Alle, jeg kender, der har set serien, er VILDE med den. Men her i Danmark har den alligevel ikke helt fået den anerkendelse, den fortjener, og det undrer mig til stadighed, at en serie som den bliver gemt væk en sen aften på TV3 Puls (hvilket i øvrigt også skete for Mad Men og Boardwalk Empire!)
Stine: Jeg er ret vild med den britiske BBC-dramaserie The Hour, hvor den meget talentfulde skuespiller Ben Whishaw (Q i de nye James Bond film) spiller en kritisk journalist i koldkrigstidens England. Det er ikke en serie, jeg har set omtalt nogen steder, selvom den er tilgængelig på Netflix.

Hvad er jeres top 3 over bedste film?
Sissel: Åndeløs (Jean-Luc Godard), Cocktail (Roger Donaldson) og Thelma & Louise (Ridley Scott)
Signe: Se7en (David Fincher), The Deer Hunter (Michael Cimino), American Beauty (Sam Mendes)
Stine: Annie Hall (Woody Allen), Some Like It Hot (Billy Wilder) og Reconstruction (Christoffer Boe)

Hvad er det bedste at spise i biografmørket?
Vi er alle tre vilde med bland selv slik og helst fra den legendariske slikbutik Palmen på Nørrebro.

Hvilken film skammer I jer mest over at kunne lide?
Sissel: The Devil Wears Prada. Jeg skammer mig ikke decideret over at være vild med denne film, men måske mere antallet af gange jeg har set den (som ikke kan tælles på to hænder). Når det så er sagt, så synes jeg den er ret velproduceret og Meryl Streep er genial i rollen som Miranda Priestly.
Signe: Jeg synes, man skal stå ved sine "guilty pleasures" – så jeg skammer mig som sådan aldrig over at kunne lide en film. Også selvom alle andre hader den - eller SIGER, de hader den! Til gengæld synes jeg, det kan være svært at indrømme, at man IKKE kan lide en film, hvis det er en såkaldt klassiker, man (som "filmmenneske") bør kunne lide.
Stine: Jeg skammer mig heller ikke over de film, jeg ser. Men jeg har en lidt pinlig svaghed for stereotype amerikanske high school film. For eksempel har jeg set cheerleaderfilmen Bring It On med Kirstin Dunst en del gange. Og så vil jeg altid elske den gamle danske film Charles Tante med Dirch Passer til trods for, den er ret plat.

Hvem er den lækreste mand, der nogensinde har været på et lærred?
Sissel: George Clooney, han går bare aldrig af mode!
Signe: Robert Redford i hans yngre dage.
Stine: Mit nuværende screen crush er Ryan Gosling. Ellers synes jeg også at både Marlon Brando og Jack Nicholson gjorde det godt 'back in the days'.

LÆS OGSÅ: Ugens Blog: Få Emily Salomons allerbedste tip