Ugens blog: "Jeg er ikke god til at være mystisk"
SPONSORERET indhold

Ugens blog: "Jeg er ikke god til at være mystisk"

Louise Guldager driver bloggen Guld.log, som givet et indblik i hendes univers, der er præget af en stor interesse for mode, livsstil og ikke mindst den lille familie. Velskrevet og jordnær.

Af:: Mi Skjold Brix Foto: Louise Guldager
04. okt. 2013 | Livsstil | ALT for damerne

Fortæl om dig selv.
Jeg er mor, journalist, selvstændig, rejsegal og glad for mode. I den rækkefølge. Til dagligt bor jeg på Østerbro med min lille familie og arbejder med journalistik, kommunikation og PR. Bloggen er mit frirum, hvor jeg deler min passion for mode og livsstil.

Hvad laver du klokken 21 i aften?

Normalt ville svaret være at putte min datter. Eller forhåbentlig netop være færdig med det, lagt Alfons Åberg væk og flået kaffen af kanden. Men i dag er det fredag, og vi er draget i sommerhus - vores helt eget åndehul i Rørvig, som vi elsker, hele familien!

Hvad er det sjoveste, din mand har sagt til dig?

Vi griner generelt ret meget sammen og siger tit sjove ting til hinanden. Men ofte er det sjoveste jo, når man er ufrivilligt morsom. Og faktisk var det ret morsomt, da han friede i Paris. Det var sent, meget dårligt vejr og det styrtregnede. Han ville absolut have mig med op til en udkigspost. Jeg var – indrømmet – ikke med på ideen. Jeg frøs og var plask våd. Pludselig sætter han sig ned foran mig og begynder at mumle. Egentlig vidste jeg jo nok godt, hvad der foregik, men jeg var så uforberedt på det hele, at det eneste, jeg kunne sige var: "Hvad laver du?". Det gentog jeg tre gange, mens han forgæves forsøgte at få fremstammet, det han ville. Til sidst rejste han sig op, børstede jord af knæene og sagde, "jeg frier, for fanden!".

"Til sidst rejste han sig op, børstede jord af knæene og sagde, "jeg frier, for fanden!"

Hvad stod der i den sidste SMS, du sendte?

Der stod: "Uhh, det lyder ellers hyggeligt, det ville jeg gerne. Men er pt. ude på opgave og når jeg er færdig, har jeg en stram deadline til i morgen. Men lad os helt sikkert snart drikke kaffe!"

...desværre nok en meget symptomatisk sms fra mig. Den indkapsler på godt ondt livet som selvstændig freelancer: der er masser af frihed og fleksibilitet, især til kaffedates og hygge på skæve tider af døgnet, men der er også altid en stor omskiftelighed og uforudsigelighed indlejret, som tit betyder, at jeg må tage opgaver, når de kommer – og dermed aflyse eller udskyde de hyggelige kaffedates ;) Beskeden var fra min veninde, der var i nabolaget og gerne ville mødes. Nu har vi aftalt en dag i næste uge. Lad os se, om det holder.

Louise er gift med David Guldager, der er fast digital ekspert i Go'morgen Danmark. Sammen har de en datter på knap to år, der går under navnet "Paven" på bloggen.

Hvad er din yndlingsplet i cyberspace (altså ud over din blog)?

Det seje svar:

Zetland.dk

Det voksne svar:

Politiken.dk

Det ærlige svar:

Facebook

- skarpt forfulgt af

Zara.com

Hvad er det mest fjollede, du bruger din smartphone til?

Instagram? Men egentlig synes jeg ikke, det er fjollet. For mig er det mere end bare en simpel billede udveksling og et moderne udstillingsvindue. Det er, ligesom bloggen, et virtuelt frirum for tanker, fotos og ord, et sted hvor man kan sætte sin egen ramme og skabe aktiv dialog modsat de fleste andre skrevne medier. Det syntes jeg er interessant. Til dagligt som journalist er jeg oftest ikke vant til at være i åben dialog med mine læsere. Og jeg er næsten altid objektiv og upersonlig. Her må jeg alt det 'forbudte'.

På hvilken måde minder du om din far?

Jeg er temmelig stædig. Og meget grundig. En anelse perfektionistisk og samtidig ret fjollet. Og så er vi ekstremt dårlige til at danse begge to!

"Jeg har aldrig været god til at være hemmelig og mystisk."

Hvornår har du sidst grædt af glæde?

Sidste gang mit yndlings brand var sat ned til halv pris. Nej, det er gas. Ville bare ønske, mit svar var en anelse mere original og uforudsigeligt. Men sandheden er, at alle de gange, jeg har grædt af glæde de sidste to år, centrerer sig omkring min datter: Da hun blev født, første gang hun responderede med et rigtigt smil – og for et par uger siden, da hun kiggede mig fast i øjnene og beslutsomt sagde "Mig elser Moar". (Hun er to og kun lige akkurat begyndt at tale i noget, der minder om sammenhængende sætninger). Stort.

Hvornår føler du dig mest særlig?

Når jeg ser/mærker/fornemmer, hvordan min datter stolt ser mig. Og når vores familie tager modige beslutninger og lykkes med dem. F.eks da vi tog fem uger til Thailand med en knap fem måneder gammel baby uden at have booket noget eller have en plan - eller da jeg gik selvstændig og sagde mit faste job op uden sikkerhedsnet.

Hvad er særlige kendetegn ved din blog?

Den personlige vinkel, vil jeg tro. Den hedder guld.log – en sammentrækning af mit efternavn og ordet logbog/dagbog. Den handler altså om det, der optager mig i min hverdag; Børn, familie, livsstil og mode – krydret med kultur og rejser, når muligheden byder sig. Jeg er nok blevet journalist af en årsag; Jeg kan ikke lade være at ytre mig og delagtiggøre. Jeg har aldrig været god til at være hemmelig og mystisk.

LÆS OGSÅ: Ugens blogger: "Ægteskab er simpelthen så undervurderet"