ALT anbefaler: Gode godnat-historier
SPONSORERET indhold

ALT anbefaler: Gode godnat-historier

Kniber det med inspiration til højtlæsning for børnene? Boganmelder Sofie Davidsen-Bille giver her tre bud på god børnebogslitteratur

Af:: Sofie Davidsen-Bille
07. sep. 2012 | Livsstil | ALT for damerne

Fantasifuld trilogi

Junior på snart otte år er normalt ikke meget for at sidde stille men overgiver sig dog gerne til højtlæsning af rigtig gode bøger. Listen af bøger, vi gerne vil læse, er temmelig lang, men i den nærmeste fremtid står det højt på listen at komme igennem JON BERKELEYS trilogi. Vi er netop nu i gang med den første, "LATTERPALADSET", der er en vidunderligt skæv fortælling om cirkusfolk, talende tigre og en miljøbevidst baronesse, der bor i et træ, og vi glæder os vist nogenlunde lige meget til at finde ud af, hvad der mon sker i næste kapitel.
Gyldendal, 432 sider, 299 kr.

Sølvpapir og rumvæsener
LINE KNUTZON og PETER FRÖDIN udgiver snart "LILLE ALLAN – DEN MENNESKELIGE ANTENNE". Jeg vil i hvert fald gerne høre historien om en dreng i Urbanplanen, der stiller sig op på en bakke, med hovedet viklet ind i sølvpapir, for dernæst at møde et rumvæsen, der hedder Majken. Knutzons stykker har altid været blandt mine absolutte favoritter, og hendes gakkede persongalleri, tilsat Frödinsk grænseløshed, må være guf for en 8-årig.
Udkommer d. 10. oktober
Politikens Forlag, 144 sider, 200 kr.

Lærerig læsning

Vi skal også huske at lære lidt, så vi vil derfor kaste os over SALLY ALTSCHULER, der har skrevet om sin russiskjødiske slægt og dennes ankomst i Europa, og endda i både en børne- og voksenversion, der hedder henholdsvis "MIN TIPOLDEFAR VAR RUSSER OG HAVDE SLANGEKRØLLER" og "ÉN ENGEL BAG ØRET". De findes begge som e-bøger, så de bliver nemme at have med i sommerhuset en regnfuld weekend.
Børneversion: Gyldendal, 160 sider, 199,95 kr.
Voksenversion: Gyldendal, 311 sider, 299 kr.