Haruki Marukami
SPONSORERET indhold

ALT anbefaler: Murakamis seneste værk

Den japanske forfatter Haruki Marukami har høstet stor anerkendelse verden over. Se hvad ALT anmelderen har af stjerner til bind 3 fra storværket 1Q84. Og få også et par ekstra bud på weekendens læsning.

Af:: Anna Pia Holmgaard, Sofie Davidsen-Bille og Marianne Gram Foto: PR
28. sep. 2012 | Livsstil | ALT for damerne


1Q84 bog 3 af Haruki Murakami
Forlaget Klim, 451 sider, 349 kr.
Bog 3:

Bind 1-3: Fem stjerner

Så kom det endelig, bind 3 af den japanske forfatter Murakamis storværk 1Q84. At de to hovedpersoner, der i et magisk øjeblik som 10-årige holdt hinanden i hånden, kommer til at mødes igen, er man som læser ikke så meget i tvivl om. Men hvornår? Og hvordan? Murakami kan kunsten at opbygge en spænding i sit skæve univers, der både er befolket af luftpubber, minimennesker og hele to måner på nattehimlen. Men bog 3 står efter min mening en lille smule i stampe. Det rokker dog ikke ved, at 1Q84 som helhed leverer en skøn læseoplevelse – og den er ikke mere mystisk, end at de fleste vil kunne hænge med!



Salome Af Mara Lee
Rosinante, 272 sider 250 kr.
 
Av for s… ja, undskyld. Men det er svært ikke at ømme sig under læsningen af den svenske, prisbelønnede Mara Lees seneste roman, ”Salome”. En roman om 14-årige Elsa Mo, om hendes liv som sortsynet, hyperfølsom teenager med en mor og stedfar, en nytilkommet stedbror, smukke, søde Johannes, og en døende veninde. Hvordan sorgen over veninden, teenagetankerne om dansen, hun elsker, spirende sexfantasier og voksnes følelsesmæssige overgreb præger hende, tegnes barberbladsskarpt, ætsende. Dramaet mellem de to veninder og Johannes er dømt til katastrofe, uundgåeligt som i bibelfortællingen om Salome. Gribende.



Byen uden kvinder af Madeleine Hessérus
People’s Press, 400 sider, 299,95 kr.
 
I en udefineret fremtid er Stockholm gennemskåret af en uoverstigelig mur, bag hvilken alle kvinder og børn opholder sig som følge af det oprør, der opstod i kølvandet på en bølge kvindemord. Sådan lyder præmissen i denne foruroligende roman, hvor man via tre vidt forskellige personer langsomt får indsigt i murens tilblivelse og konsekvenser, samt ønsket om dens fald. Det er poetisk, uforståeligt og fascinerende, og en kompliceret kommentar til fortidens misforståede opdelinger, både indre og ydre, der udsprang af frygt. Siderne er ladet med stemning af noget lurende, og jeg er endnu ikke sikker på, at jeg har opdaget alle lagene, forstået det helt, men er overbevist om, at den er en ny oplevelse næste gang. Snart.


Læs også: ALT anbefaler: 'Fifty Shades'