Disse 3 forfattere vil få dig til at se på verden med nye øjne
SPONSORERET indhold

Disse 3 forfattere vil få dig til at se på verden med nye øjne

ALT for damernes boganmelder Anna Pia Holmgaard har udvalgt tre forfattere, der betager, forundrer og beskriver vores tid lysende skarpt med en slags røntgenblik.

Af:: Anna Pia Holmgaard
04. maj. 2014 | Livsstil | ALT for damerne

Det kyniske overflodssamfund
Peder Frederik Jensens noveller ”Banedanmark” er ultrakorte og -koncentrerede. Absolut ingen omsvøb, når et onenightstand bliver til blid refleksion, når drabet som 17-årig bliver til varigt mén, når veninderne i lejligheden skal til at skilles, fordi verden kalder. Novellerne beskriver den afledte kynisme i et overflodssamfund, hvor man aldrig rigtigt behøver bekymre sig om noget og derfor stopper med at leve indefra. Den uhyggelige beskrivelse af en kønskamp – eller måske et mord? – i underklassen: Er det en høne, eller er det ham, der bliver halshugget? Fortættet, koldt, skarpt.
Samleren, 144 sider, 250 kr.



Facader der krakelerer
”I virkeligheden” af Torben Munksgaard er en af den slags bøger, der kunne være en tvserie – men er for god til at blive det. Her er sex og utroskab, druk og incest, forfængelighed og grådighed i en yndig sammenblanding – hver synd båret af ti forskellige mennesker, hvis liv vikler sig sammen, efterhånden som deres facader af pænhed, ordentlighed og almindelighed krakelerer, og deres sande synder viser sig. Fremragende mosaik over verden af i dag.
Lindhardt & Ringhof, 304 sider, 300 kr.




Perspektiv på livet
”Samlede Thomsen”. Så kan man ikke rigtigt bede om mere, når man er gammel fan af Søren Ulrik Thomsens lyrik. Ud over digtsamlingerne gennem alle årene fra ”City Slang” til ”Rystet spejl” får man på de 1040 sider også essays, poesi, artikler og så meget ordskønhed og næsten faderlig, rolig klogskab, at den helt givet kan kurere stress, surhed og resigneret dovenskab. Kærlighedshistorier, død og nyt liv, byen som motor for mennesker, og over det hele svæver menneskeligheden, indsigten og en vidunderlig rytme til at sætte vores daglige rod i perspektiv. Gyldendal, 250 sider, 250 kr.



LÆS OGSÅ: "Den kriminelle løbebane er romanens motor"