"Skarpt, formfuldendt, sansemættet og fuldstændig fantastisk portræt af identitetsdannelse"
SPONSORERET indhold

"Skarpt, formfuldendt, sansemættet og fuldstændig fantastisk portræt af identitetsdannelse"

Vores anmeldere giver seks stjerner til norsk forfatter.

Af:: Anna Pia Holmegaard, Katrine Nadia Jørgensen og Amrit Maria Pal
29. maj. 2015 | Livsstil | ALT for damerne


"Bror og søster"
Af Katrine Marie Guldager
Politikens Forlag, 320 sider, 250 kr.

Forvitrede relationer

Femte bind i den roste Køgekrønike er nået til midten af 70'erne. Peter er lige blevet løsladt efter sin fængselsdom – og hans ankomst vækker uro. Såvel i hans gamle kollektiv, hvor børnene har savnet ham, som i Leonoras hjem, søskenderivalisering igen slår ud i lys lue. Guldager er alvidende, svævende over de forvitrede relationer med sit præcise og klare blik på menneskers og kærlighedens brydsomme veje. Man er i godt selskab, man får underholdning, eftertanke og rig lejlighed til at huske og spejle sig i såvel 70'ernes fløjl som familiers rå kanter.




"Svøm med dem som drukner"
Af Lars Mytting
Rosinante, 448 sider, 299,95 kr.

Intet mindre end storslået
2015 har indtil videre været et pragtfuldt år for skønlitteraturen, og norske Lars Mytting lægger sig stensikkert i slipstrømmen heraf med denne prisbelønnede roman. Edvard vokser op med sin bedstefar, efter at hans forældre er døde i en ulykke i Frankrig. Sammen med bedstefaren lever Edvard et stille liv med kartoffelavl i en tilbagetrukket norsk landsby med skoven som ven. Da bedstefaren dør, falder slørene gradvist fra Edvards øjne, og langsomt forstår han, at fortiden indeholder mere, end han troede, og han søger svar. Skarpt, formfuldendt, sansemættet og fuldstændig fantastisk portræt af identitetsdannelse, snedkerkunst og at snedkere sin identitet. En bog, der gør mig klogere på litteratur og liv.




"Dobbeltliv"
Af S. J. Watson
Lindhardt og Ringhof, 384 sider, 249,95 kr.

Afhængighed og ægteskabskriser
S.J. Watson former en perlerække af situationer, der vil få det til at løbe koldt ned ad ryggen på dig: En datingprofil, der viser sig at være noget helt andet, end den udgiver sig for. Et ægteskab på afgrundens rand. Og en hovedperson, der har levet en del af sit liv igennem tåger af alkohol og afhængighed. Selvom plottet og karakterernes høje troværdighed er dragende, sker det ikke fra start. "Dobbeltliv" kræver tålmodighed, og tempoet kunne med fordel skrues bare en smule op.




LÆS OGSÅ: Agnete Friis solodebuterer fornemt og stilsikkert

LÆS OGSÅ: Ugens anmeldelser: Svensk krimi i superligaen

LÆS OGSÅ: Ny forfatter debuterer med smuk og væsentlig bog