8 tips når du skal leje din bolig ud
SPONSORERET indhold

8 tips når du skal ferieudleje din bolig på nettet

Du kan tjene penge, mens du ligger i sydens sol og varme - ikke værst, vel?

Af:: Anja Tønning Foto: Alamy
27. mar. 2014 | Livsstil | ALT for damerne

Påskeferien banker på døren, og vi er i fuld gang med at planlægge sommerferien. Jeg er selv gået all in på autentiske oplevelser; gider ikke charterferier og luksushoteller. Jeg vil hellere opleve lokalsamfund. Og ikke mindst - jeg vil gerne vise mit lokalsamfund frem (samtidig med, at jeg tjener en ekstra skilling).

Jeg har før skrevet om deleøkonomien (her), og du er sikkert stødt på tendensen selv: at vi deler vores overflødige ressourcer med andre mennesker. F.eks. kører vi sammen med Gomore, vi kan leje bilen ud, når den bare holder stille med MinBilDinBil, og vi kan leje vores bolig ud gennem flere tjenester. Alt dette fordi platformene til at gøre det, er blevet så nemme at bruge. Vi logger ind med Facebook. Vi kan se, at de andre også er rigtige mennesker.

Jeg er stor fan af privat boligudlejning til ferier. Det giver mig gode oplevelser, når jeg selv er turist. Og det giver mig gode oplevelser, når jeg er vært for familier fra Holland, Frankrig og København. Og det er nemt at kaste sig ud i.

I Seismonaut arbejder vi med værtsskab og deleøkonomien, og i den forbindelse afholdt vi en workshop om at bruge værtsskabstanken og Airbnb strategisk i forbindelse med en event. På den baggrund har jeg samlet otte forhåbentlig brugbare tips, hvis du går i tanker om at leje din bolig ud på nettet.

LÆS OGSÅ: Sådan får du styr på dine feriebilleder

Her er nogle simple tips, du kan bruge for at blive en god vært, når du lejer din bolig ud på nettet:

  1. Vær en god vært. Du er ikke et hotel, men en privat udlejer. Gæsten står altså for alt selv, men du er stadig værten. Hvis du er hjemme samtidig med dine gæster, kan du med fordel tilbyde din hjælp til forskellige ting.
  2. Sørg for kvalitet. Du bør kun udleje rum egnet til beboelse. Gerne et rum med en seng - men du kan godt skrive, at der er plads til en madras på gulvet. Tilbyd sengelinned og håndklæder, hvis du har ekstra.
  3. Afstem forventninger. Din profil skal have realistiske billeder og udførlige beskrivelser. Lad dig evt. inspirere af, hvordan andre værter beskriver deres hjem.
  4. Gør rent og ryd op inden gæsten kommer. Fjern de ting, du ikke vil have, at gæsten har adgang til. F.eks. computer og særlige værdigenstande.
  5. Giv adgang til køkkenet. Det er ikke forventet, at du laver morgenmad, men tilbyd som minimum fri adgang til køkken og til at have ting i køleskabet.
  6. Tilbyd trådløst internet, hvis du har. Husk at give gæsten brugernavn og kode.
  7. Vær autentisk. Privat udlejning er charmerende, fordi man som gæst får en “ægte” oplevelse af noget lokalt. Gæsten forventer ikke hotelstandarder, nærmere et indblik i den lokale kultur.
  8. Giv relevante turistinformationer. Hold dig opdateret på, hvad der sker i dit lokalområde. Tilbyd gæsten at fortælle om din yndlingsrestaurant, din bedste gåtur eller billigste indkøbsmulighed. Skriv f.eks. en seddel til gæsten med tre gode anbefalinger.

Du sidder måske og tænker, om det er sikkert, lovligt osv. Jeg vil ikke gå i detaljer om regler og love, undersøg selv hvad reglerne er for din bolig. I forhold til skatteregler, kan du læse en let gennemgang her: DR.dk

Fordelen ved at leje ud gennem en platform som f.eks. Airbnb er blandt andet, at din bolig er forsikret af dem, mens du lejer ud. Desuden foregår alt betaling gennem deres system, så du er sikker på at få dine penge. Se mere på Airbnb.dk

LÆS OGSÅ: Sådan undgår du at blive snydt på nettet