Trine Lykke driver bloggen Den lille Recessionista.
SPONSORERET indhold

Ugens Blog: Trine har knækket koden til den perfekte garderobe

På Den Lille Recessionista blogger Trine Lykke om tøj og forbrug. Ikke en tør omgang, som du måske kunne frygte, men nærmere en tankevækkende og inspirerende stak af indlæg, der giver benzin til at få (bare lidt mere) styr på dit eget forbrug af tøj og sko. Trines mission er nemlig at skabe den perfekte garderobe, der rammer balancen af nok, men ikke for lidt. Det skal ikke være kedeligt, men der skal heller ikke være dårlig samvittighed forbundet med at kigge ind i klædeskabet - der for Trines vedkommende lige nu rummer 57 stykkker tøj. Klik forbi og få dig en lille åbenbaring.

Af:: Mi Skjold Brix
10. jan. 2014 | Livsstil | ALT for damerne

Hvorfor startede du bloggen, og hvordan har den udviklet sig siden?
Jeg startede først og fremmest bloggen, fordi jeg savnede et sted at dele min passion for personlig stil og shopping. Mens det ene indlæg tog det andet, blev min hang til struktur mere og mere tydelig, og jeg oplevede den positive indflydelse, det havde på min garderobe. Idag er bloggen primært et sted, hvor jeg organisere mit forbrug og deler mine tanker herom.

Hvordan vil du beskrive dit forhold til tøj og shopping?
Det er jeg faktisk ikke helt sikker på. Min mand joker med, at shopping er min hobby. Når han tjekker de seneste resultater fra superligaen, tjekker jeg diverse webshops for fristelser. Efter jeg er blevet mor, går jeg højt op i, at min garderobe er sammenhængende, så det er nemt at tage tøj på. Materiale, farve og snit skal gå op i en højere enhed, så jeg hurtigt og nemt kan klæde mig på og føle min godt tilpas.

Hvad er din drømmegarderobe?
Alsidig, funktionel og underspillet luksuriøs. Jeg kan godt lide den enkle, skandinaviske stil med materialemix, afdæmpede farver og simple silhuetter. Jeg drømmer om en garderobe så stor, at jeg aldrig keder mig, men ikke større, end jeg kan pakke det hele og tage det med på ferie.




Indholdet af Trines garderobe ved årsskiftet.

LÆS OGSÅ: Tøjkrise: Se 10 basiskøb til en tidløs garderobe

Hvad gør du, hvis du skal forkæle dig selv?

Total selvforkælelse er stille formiddage med kaffe i koppen, hæklepinden i hånden og et afsnit eller to af en tøset serie. For tiden er jeg helt opslugt af Revenge, som varmt kan anbefales. Jeg har altid nydt mit eget selskab og holder af de fridage, jeg af og til har på en hverdag, hvor resten af familien er ude af huset.

Hvis du fik 10.000 kroner, som du skulle bruge i dag, hvad ville du så bruge dem på?
Jeg ville fluks hive familie med på en afbudsrejse til et eller andet varmt sted. Jeg vil gerne blive bedre til at prioritere oplevelser og bruge mere tid med dem, jeg holder allermest af. Desuden ville det være et tiltrængt afbræk fra hverdagen og en luksus, vi kun sjældent under os selv.

Hvilke tre blogs er dine favoritter?
Pixels og poesi, Ganske Enkelt og Modedullen. Tre virtuelle hjem, hvor jeg føler mig budt indenfor i et personligt univers som både inspirerer, provokerer og fascinerer.

Hvad er dit bedste tip til at undgå overforbrug?
At være opmærksom. Det er rigtig nemt at vende det blinde øje til og overbevise sig selv om, at det ikke er så slemt. Ved at lave lister over min garderobe og min shopping er det gået op for mig, hvor meget jeg forbruger, hvor mange penge jeg bruger og ikke mindst hvor meget jeg faktisk ejer. I starten er det voldsomt krævende, uoverskueligt og kedeligt. Senere bliver det vanedannende, spændende og en sejr, når det går den rigtige vej.



Hvad er din største last?
Nogle gange må man spørge en ven, jeg spurgte min mand. Ifølge ham kunne jeg godt være bedre til at lægge telefonen og computeren fra mig. Som en hver anden afhængig, har jeg ingen anelse om, hvad han snakker om...

Trines shoppestrategi indebærer blandt andet en tæt kontrol med, hvad hun køber og lister over kommende køb, der opgraderer garderoben og ikke blot fylder. Se mere her.

LÆS OGSÅ: Ugens blog: Bliv opdateret på de bedste serier og film