Mød tre kvinder der skiftede job og fik større arbejdsglæde
SPONSORERET indhold

Kia sagde op uden at have et andet job

Hver tredje dansker drømmer om et andet job end det, de har. Kia, Katja og Malenetog springet og skiftede job, og det har øget deres arbejdsglæde.

Af: Ditte-Marie Ascanius Foto: Søren Wesseltoft, Pernille Kaalund, Henrik Frydkjær & Getty Images
15. jul. 2015 | Livsstil | ALT for damerne



Kia sagde op uden at have et andet job

Hvem: Kia Ellegaard Møller, 28 år.
Hvad: Uddannet folkeskolelærer. Arbejdede som projektleder hos Bloggers Delight i fire år, indtil hun i 2014 begyndte hos Mindjumpers, hvor hun arbejder som Account & Relationship Manager. Blogger på Youbetterbefierce.dk

Hvordan blev du klar over, at du skulle forlade din projektlederstilling?
– Jeg havde været med fra dag et og kunne se, hvordan det udviklede sig fra at være en start up-virksomhed til en virksomhed, der var ret succesfuld. Jeg kunne også se min egen udvikling. I og med jeg har en helt anden uddannelse, havde jeg fået en hel masse kompetencer og en grundlæggende businessforståelse. Jeg havde meget ansvar og indflydelse samt mulighed for at udvikle mig. Men virksomheden gik i en retning, som jeg ikke kunne identificere mig med, og jeg følte, at min rolle var udspillet.

Hvad gjorde du for at komme videre?
– Jeg begyndte at arbejde på mit cv og fik en grafiker til at sætte det op for mig, mens jeg fik gode råd af venner, der er vant til at ansætte folk. Og så sagde jeg mit job op. Jeg brugte mit netværk meget og fandt ud af, hvem der arbejdede seje steder og fortalte dem, at jeg søgte nye udfordringer. Da min opsigelsesperiode udløb, havde jeg fået et nyt job, og jeg skulle starte på om mandagen.

LÆS OGSÅ: Klar til nyt job? Sådan rykker du videre

Hvad har det betydet for din arbejdsglæde?
– Det betyder meget for mig, at jeg føler, at jeg kan udvikle mig, og at jeg er god til det, jeg laver. Jeg startede egentlig i en anden stilling, men jeg følte ikke, at jeg havde den slags ansvar, jeg ønskede, og jeg syntes derfor ikke, at jeg brugte mine kompetencer så godt, som jeg kunne. Efter nogle måneder rykkede jeg over i en stilling som account manager, hvor jeg blandt andet sidder med projektledelse og har kontakt til kunder. Det har betydet rigtig meget, at min chef har imødekommet mine ønsker og har kunnet se et potentiale i mig.

Hvad har du lært af processen?
– Hvis man tvivler på sit job, er der nok en grund til det, og så bør man overveje, hvad man så skal lave, og hvordan det kan lykkes. Hold øje med, hvad der sker i din branche, og brug dit netværk. Jeg tror ikke, jeg havde fået et job så hurtigt, hvis jeg ikke havde været så aktiv selv.

LÆS OGSÅ: 15 ting du skal skrive i din ansøgning for at få jobbet 



Katja gik ned i løn i sit nye job
Hvem: Katja Brandt, 39 år. Bor sammen med sin mand og to børn på 6 og 10 år.
Hvad: Efter ti måneder som personalechef i en nordisk rejsevirksomhed, sagde hun jobbet op og blev advokat i Dansk Erhverv. Hun gik 25 procent ned i løn, men mærkede til gengæld arbejdsglæden stige.

Hvordan blev du klar over, at du skulle forlade jobbet som personalechef?
– Jeg rejste cirka 14 dage om måneden, da personalet var spredt på hoteller rundt omkring i Europa. Det havde jeg accepteret som et af vilkårene, men jeg havde ikke forestillet mig, at det var noget, der ville påvirke min arbejdsglæde. Jeg var ked af at gå glip af en masse sociale ting herhjemme, og jeg kunne mærke, at jeg mistede mig selv.

Hvad gjorde du for at komme videre?
– Da jeg havde fundet ud af, at jeg skulle søge væk, blev der slået en stilling op i Dansk Erhverv, jeg rigtigt gerne ville have. Det var en mulighed for at komme ud af det på en god måde. Jeg kunne måske have talt med min chef og fået ændret på antallet af rejser, men på det tidspunkt var jeg ikke i stand til at træde et skridt tilbage og se, hvad der var af løsninger.

LÆS OGSÅ: Sådan vender du tilbage til job efter stress

Hvad har det betydet for din arbejdsglæde?
– Jeg føler, at jeg har fået mere frihed til at tilrettelægge arbejdsopgaverne, hvor de i højere grad krævede min tilstedeværelse her og nu i mit tidligere job. Jeg har ikke længere personaleansvar, men opgaverne føles ikke mindre ansvarsfulde. Jeg sidder i en meget mere juridisk stilling nu, og det giver en tilfredsstillelse at mærke, at mit faglige niveau hele tiden bliver højere.

Hvad har du lært af processen?
– Man skal mærke efter og finde ud af, om det føles rigtigt. Hvis det føles forkert, selvom det måske ser rigtigt ud på papiret, må man finde ud af, hvad der er galt og sørge for at få problemet løst. Jeg havde selv svært ved at sætte ord på, hvad der var galt. Det blev først indlysende for mig, da jeg så et interview, min veninde, der er karrierecoach, havde lavet med mig. Jeg så mig selv retfærdiggøre, at arbejdet var vigtigere end alt andet – også mine børn – og der gik det op for mig, at det ikke var det, jeg skulle bruge mit liv på.

LÆS OGSÅ: Overvejer du også at skifte karriere? Læs disse 9 råd først 



Malene tog en ny uddannelse
Hvem: Malene Wesselhoff, 40 år. Bor sammen med sin kæreste og bonussøn.
Hvad: Cand.mag. i dansk og arbejdede indtil 2011 som marketingkonsulent i den finansielle sektor. Hun er netop blevet færdiguddannet fysioterapeut og arbejder i Hvidovre Kommune.

Hvordan blev du klar over, at du skulle rykke dig?
– Jeg var egentlig glad nok, men havde længe haft en følelse af, at der var noget, som jeg ikke var så glad for, men ikke kunne sætte ord på. Så kom der nogle organisationsændringer, hvor jeg kom til at lave mindre af det, jeg var rigtig glad for at lave. Jeg kunne mærke, at jeg blev mere og mere irriteret og ked af det. Jeg fik tics i øjnene og ondt i maven, når jeg skulle på arbejde om morgenen. Til sidst gav det ikke længere mening for mig.

LÆS OGSÅ: 5 uundværlige råd, når du søger job

Hvad gjorde du for at komme videre?
– Jeg sagde op uden at have noget andet. Jeg søgte job i stil med det, jeg havde haft, men jeg håbede næsten, at de ikke ville ansætte mig. Det fik mig til at tænke, at jeg skulle skifte spor. En tidligere kollega foreslog, at jeg blev coachet af Pia Markersen. Hun bad mig blandt andet om at sætte ord på mine drømme, hvis jeg ikke skulle tage højde for diverse barrierer. I den forbindelse kiggede jeg på forskellige uddannelser, blandt andet fysioterapeutuddannelsen, og jeg kunne mærke at det begyndte at boble i min mave – på den gode måde.

Hvad har det betydet for din arbejdsglæde?
– Det hele begyndte på smukkeste vis at gå op i en højere enhed, for mens jeg læste, arbejdede jeg som kommunikationsmedarbejder i fysioterapeuternes fagforening. Det betød, at jeg kunne bygge bro mellem min gamle og min nye verden. Nu er jeg færdiguddannet fysioterapeut og har fået job. Lige siden jeg begyndte på uddannelsen, har jeg haft en meget stærk følelse af, at det giver mening. Jeg føler, at jeg er med til at gøre en forskel for nogle mennesker.

Hvad har du lært af processen?
– Jeg har lært, at man skal tage sin mavefornemmelse alvorligt. I første omgang skal man se på, hvilke knapper der kan skrues på nu og her der, hvor man er. Nogle gange er en lille ændring nok. Jeg har også lært, at det er en god ide at prøve at formulere sine drømme, hvis man er i en afklaringsfase.


LÆS OGSÅ: 9 råd: Sådan kommer du til at elske dit job

LÆS OGSÅ: Sådan brillerer du til jobsamtalen

LÆS OGSÅ: Du kan træne dig til en højere løn