Bedre sexliv
SPONSORERET indhold

Tør du at få et bedre sexliv?

Roden til problemer i sexlivet kan ofte være, at vi ikke taler om den sex, vi har eller savner med vores partner. Men ved at åbne op og tage fat om problemets egentlig rod, kan vi kommer på rette spor igen. Det mener Mathilde Mackowski.

Af:: Mathilde Mackowski Foto: Alamy, Anne Kring
04. apr. 2014 | Livsstil | ALT for damerne

Her i foråret har der været rigtig meget skriveri omkring danskernes sexliv. De fleste artikler og historier har fortalt, at vi danskere for alvor har ondt i sexlivet.

Den seneste undersøgelse, jeg læste, handlede om, at 60 procent af alle danskere ikke var tilfredse med deres sexliv. 60 procent, av! Derudover har historier som, at "hver ottende par har opgivet sex HELT" også fyldt meget i spalterne. Med opgivet skal forstås, at de har sex max en gang om året i gennemsnit. Øv, det blev jeg faktisk virkelig ked af at høre. Mest af alt fordi sex og elskov kan være med til at bygge parforholdet endnu stærkere, og det er for mig også en af de essentielle ting, der afgør, om vi er venner eller "kærester".

Men hvad er det så, der gør os så utilfredse, at nogle af os dropper sexlivet helt? Jeg tror, at det er alt fra små utilfredsheder til store problemstillinger, der står bag disse tal. Det kan f.eks. være, at vi har nogle lyster og fantasier, som vi ikke føler, vi kan/tør udleve med vores partner; at vi kæmper mod manglende lyst, at vi ikke mærker eller giver nok begær, og at vi higer efter kvalitetstid sammen med vores partner, elsker eller os selv?

Hvorfor er du utilfreds?
Og hvad pokker kan man så gøre, hvis man står der midt i et ikke tilfredsstillende sexliv?

Umiddelbart handler det om at finde helt ind til kernen af utilfredsheden. Det kan f.eks. være, at vores manglende sexlyst i virkeligheden bunder i manglende lyst til det sex, vi plejer at have med vores partner.

Jeg tror desværre, at mange af os har nemmere ved at fortælle vores partner, at vi kæmper lidt med en manglende sexlyst, frem for at gå i dybden med samtalen, finde ind til kernen i den manglende lyst og måske endda beskrive, hvad man drømmer om, der kunne være anderledes i sexlivet og den måde, man leger på.

Det er virkelig nogle ømme emner, og vi kan nemt føle, at vi sårer vores elskede, ja eller os selv, men på den anden side, så tror jeg også, at det kan virke enormt sårende på begge parter, hvis den manglende lyst kommer til at fylde for meget i kærlighedslivet.

Lyst er noget, du skal vælge
Lyst er altså ikke altid noget, der nødvendigvis vælter ind over os, når vi har været sammen med en partner i fem-ti-tyve år, det er noget vi kan vælge at dyrke eller ej.

Jeg har flere gange oplevet i min rejse gennem kærlighedslivet, at jeg har lukket helt ned for min sexlyst i perioder. Det har der været flere grunde til. Jeg har både oplevet det i meget travle perioder, men også på tidspunkter hvor det har virket helt absurd. De mænd jeg har kendt i disse perioder har alle været skønne, lækre, dejlige og søde. Så min manglende lyst kom 100 procent fra mig.

Bliv på dine egen banehalvdel
Overvejer du derfor at tage den svære dialog med din partner omkring manglende lyst – eller evt. lyst til noget andet, så bliv på din egen banehalvdel og sig ikke: "Jeg har manglende lyst til sex fordi du er dårlig i sengen", men fortæl hvad du savner i jeres sex. "Jeg savner helt vildt at være tæt på dig, når vi elsker, og jeg vil høre dig, om du måske har lyst til at ligge nøgen i sengen og kysse med mig fredag aften?".

Jeg er sikker på, at vi kan sige ALT til vores elskede, så længe vi gør det på den "rigtige" måde.

LÆS OGSÅ: Så ofte har vi sex i Danmark