EmediateAd
annonce
Stegt havkat med ærtepure og grillede gulerødder med citronfløde

Stegt havkat med ærtepure og grillede gulerødder med citronfløde Foto: Line Thit Klein

Havkat opskrift

Stegt havkat med ærtepure og grillede gulerødder med citronfløde

Af: Pernille Skjødt, 16. maj 2012

Havkat er en meget delikat spisefisk, der her får selskab af nye gulerødder og ærtepuré.

5-6
Ingredienser

1 bundt nye gulerødder
200 g ærter
15 g smør
salt og peber
lidt citronsaft
1 spsk fintrevet peberrod.
½ dl piskefløde
1½- 2 spsk citronsaft
½ tsk sukker
½ tsk finthakket chili
salt og peber
1-2 dl plukkede, friske krydderurter, f.eks. kørvel, basilikum og dild
600 g havkat skåret i 6 portionsstykker eller anden hvid fisk
olivenolie til stegning af fisken

Tip
Retten er også god som hovedret. Kog da en god portion nye kartofler og vend dem med en smørklat og masser af hakket dild og evt. et drys grofthakket ramsløg.
 
Flere opskrifter
Kommentar
Annonce
Annonce

Sidste nyt

Annonce
Annonce

Mest læste

BlogMad
Lav sund koldskål med bær
Gå til madbloggen
Annonce
Afstemning

Hvilken type mad spiser du typisk, når du lige er kommet hjem fra en løbetur?

Stem