Mange vitaminer går tabt, når man opvarmer sin mad
SPONSORERET indhold

Bevar vitaminerne: Spis rå grøntsager

Spis dine grøntsager rå, dårlig samvittighed feder - og flere gode sundhedstips.

Af:: Mille Collin Flaherty og Christina Bølling Foto: Alamy
21. sep. 2014 | Sundhed | ALT for damerne

Bevar vitaminer
Grøntsager er stopfulde af vitaminer, men kun hvis du behandler dem godt. Nogle vitaminer kan nemlig blive ødelagt af varme, lys eller af at ligge for længe, før man spiser dem. Hvis man ikke spiser sine grøntsager rå, skal man hellere dampe end koge dem, fordi de bevarer en større del af vitaminerne, når de ikke kommer i berøring med det kogende vand. Derudover holder grøntsager med en lille overflade bedre på vitaminerne end grøntsager med en stor, når de opvarmes. Det vil sige, at en kartoffel eller gulerod klarer skærene bedre end broccoli. Desuden bør man spise maden, mens den er varm, fordi vitaminerne fordamper med varmen. Også frisksnittede grøntsager kan tabe C-vitamin, hvis de gemmes, da det nedbrydes gennem luften.

Kilde: Altomkost.dk

Dårlig samvittighed feder
Personer, der opfattede chokoladekage som noget forbudt, var i en periode på 18 måneder mere tilbøjelige til at tage på end dem, der forbandt kagen med noget glødeligt, der skulle fejres. Så sæt et lys på toppen næste gang du overvejer at sætte tænderne i en muffin.
Kilde:

Kilde: Women's Health


Yoga-gave til dig selv
Sommerferien er ved at være slut, og snart er det mandag morgen igen med madpakker, rutiner, deadlines og gøremål. Forlæng sommeren med et kryds i kalenderen om et par måneder, så du i takt med, at dagene bliver kortere, kan tælle ned til et energigivende yoga-ophold. Begynd med at dykke ned i bogen her, hvor en samling af verdens smukkeste og mest gennemførte yoga-retreats er beskrevet i ord og billeder. Brug den som inspiration til en drømmerejse eller blot til en rejse i dagdrømmene.
Great Yoga Retreats, Taschen, ca. 250 kr.

LÆS OGSÅ: Slank og stærk med 16:8 kuren