Skal du stress-testes?
SPONSORERET indhold

Skal du stress-testes?

Af:: Maiken Christensen
21. okt. 2009 | Sundhed | ALT for damerne

Som direktør for lederudvikling i kursusvirksomheden Franklin Covey skulle man tro, at Nina Kenney vidste alt om, hvordan man får balance i sit liv. Alligevel afslørede Health Creation-testen et par blinde punkter.

Læs om dem her, og overvej, om du også selv bør prøve at tage testen.

Vigtige forandringer

Nina Kenney tog testen sidste år og fik som led i programmet tildelt en mentor, som inspirerede hende til at foretage et par vigtige forandringer i sit liv.

– Jeg underviser jo i personlig udvikling og har mange uddannelser på det felt, så jeg var rimelig godt klædt på til processen. Alligevel var der ting, som jeg sammen med min mentor fik kastet lys på, og hun stillede nogle interessante spørgsmål, som fik mig til at reflektere dybere over tingene. Så hvis man vælger en gør-det-selv-model, skal man kunne stille sig selv nogle gode spørgsmål, siger 47-årige Nina Kenney, der sælger lederkurser til store kunder og leverer selv temmelig mange af dem. Desuden har hun ansvaret for kursernes kvalitet og sidder med i den danske ledergruppe.

– Da jeg første gang tog testen, oplevede jeg ikke mig selv som stresset. Jeg elsker mit arbejde og bliver meget opslugt, så jeg tilbringer meget tid med at arbejde. Mine grænser mellem arbejde og mit private liv er flydende, men det har både jeg og familien det godt med. Alligevel blev stress det område, jeg valgte at starte med. Spørgsmålene i testen afslørede nemlig, at jeg drev mig selv hårdt. Jeg har altid været god til at sætte mig mål og opnå dem. Jeg var ikke rigtig helt klar over de ubalancer, jeg faktisk havde i mit „system“. Jeg har en meget stor grad af frihed i mit job, men min indre „slavepisker“ pressede mig, så over tid ville jeg have fået en større ubalance med de mere alvorlige konsekvenser, det kan medføre.

Arbejdet med programmet har fået Nina Kenney til at skære ned på antallet af kurser, hun selv holder.

– Jeg har fået sat fokus på, hvor vigtigt det er at give mig selv mere omsorg. Jeg har altid været meget resultatorienteret, nu er jeg begyndt at nyde „rejsen“ eller processen mere. Jeg giver mig selv tid til at slappe af. Jeg er blevet mere overbærende og bedre til at lytte til mig selv og min krop. Det betyder meget for min ro til at have mange bolde i luften. Og selv om jeg stadig sagtens kan have en hektisk periode, så er jeg god til at indlægge ferier og pauser i mit liv.

Tør du være ærlig?

Bare det at sætte sig og fundere over spørgsmålene, synes hun, gør en forskel og giver nogle aha-oplevelser, hvis man tør være ærlig.

– Vil man beholde sit selvbillede, sker der nok ikke så meget. Jeg skulle tænke virkelig godt efter, før jeg kunne indrømme, at jeg pressede mig selv. Hvis ikke min mentor havde spurgt ind på det område, ville jeg nok aldrig have tænkt på at starte med stress. Jeg forestillede mig, at jeg ville have taget fat på at spise lidt sundere og dyrke mere motion.

Et område, som også ville kunne give Nina Kenney helbredsproblemer, hvis hun ikke lagde stilen lidt om, var energi.

– Jeg var for eksempel ikke særlig flink til at sove, for jeg følte mig ikke træt. Umiddelbart er jeg en person med meget højt energiniveau og kan blive ved i lang tid. Jeg var heller ikke god til at bede om hjælp, når jeg var presset. To ting, der klart ville medføre et for hårdt liv på længere sigt. Jeg var begyndt at arbejde med mig selv inden, men Health Creation satte tingene i perspektiv, motiverede mig til at fokusere på det vigtigste og gav mig en dybere indsigt i, hvad der driver mig – og hvorfor det til tider har været så svært for mig at bryde mine uhensigtsmæssige mønstre. Desuden er jeg blevet bekræftet i, at tingene hænger sammen, og at den holistiske tankegang, som Health Creation også arbejder ud fra, er fremtiden, siger Nina Kenney.