sponsoreret indhold
Louise Bruun: Stabiliser blodsukkeret og hold hjernen aktiv
SPONSORERET indhold

Louise Bruun: Stabiliser blodsukkeret og hold hjernen aktiv

Annonce: Når vi går sukkerkolde om eftermiddagen skyldes det dårlig kost og søvn. Få ernæringsekspert Louise Bruuns råd til, hvordan vi undgår det.

Af:: Annonce
06. mar. 2015 | Sundhed | ALT for damerne

Det sker typisk efter en produktiv formiddag.Vi vender tilbage efter frokost, og så er det som om, at alt energien er blevet drænet ud af vores krop og muskler.Hjernen er som en gammel pc, der er gået i stå og nu bare står og "loader".

Kort sagt: du er gået sukkerkold.

Ifølge trænings- og ernæringsekspert Louise Bruun skyldes det ofte, at vores blodsukker har ligget og svinget hele dagen, hvilket stresser både krop og hjerne.

- Når blodsukkeret stiger og falder på den måde, så producerer kroppen stresshormoner, fortæller Louise Bruun, der, udover erhvervet som ernæringsekspert, også er forfatter til flere bøger om emnet.

Derfor er det vigtigt, at man sørger for protein hele dagen. Både når det kommer til overskud og søvn. Eksempelvis er kylling godt at spise om aften, da fjerkræ indeholder stoffet tryptofan, som er forstadiet til det sovehormon, man kalder melatonin. Med nok melatonin sikres du en bedre søvn, og hjernen er endnu mere klar til næste dags udfordringer.

For at holde hjernen aktiv hele dagen, gælder det, at blodsukkeret stabiliseres. Det kræver ifølge Louise Bruun blot tre simple men vigtig komponenter: Protein, Fedt og Grønt.

Simpelt, sundt og supergodt
Netop kombinationen af protein, fedt og grønt styrker vores koncentrationsevne, forklarer Louise Bruun. Blodsukkeret stabiliseres, så energifordeling bliver mere jævn og fin henover dagen.

- Sørger du for proteiner i kosten, så sørger du samtidig for en jævn tilførsel af stoffet dopamin til hjernen. Og det er netop dopamin, der gør, at vi tænker mere klart, fortæller hun.

Derfor er det også en positiv nyhed, at Schuldstad nu har lanceret Levebrød Proteinrig. Her er der tale om rugbrød og rugbrødsboller med et så højt proteinindhold, at det svarer til 100g skyr.

Den hurtigste måde at stabilisere blodsukkeret, er at spise en masse sødt, men det er – som Louise Bruun selv siger det – at gøre sig selv en bjørnetjeneste.

- Med sukkeret kommer du måske hurtigt højt op at flyve, ja, men ligeså hurtigt falder du ned igen. Og forskellen er så bare, at faldet er dobbelt så dybt, understreger Louise Bruun.

Med Levebrød Proteinrig bliver det nemmere at skabe en kost, der fra morgen til aften indeholder de tre vigtige kostkomponenter.

- Det kan gøres så simpelt, forklarer Louise Bruun. En tomat mad for eksempel. Læg nogle tomater på proteinbrødet, tilsæt lidt økologisk majonæse – for lidt fedt er også vigtigt – og så rødløg og purløg og vupti. Altså, det smager jo psyko-godt!

Læs gode opskrifter med Levebrød Proteinrig her til morgen, middag og aften.